MUAT TURUN

PERISIAN

 1. Adobe Reader 9 – Untuk bacaan dokumen PDF
 2. Primo PDF – Untuk print kan hasil kerja kepada format PDF
 3. Foxit Reader – Taip di atas fail PDF
 4. PDF kepada Microsoft Word – Tukar fail berformat PDF ke MS Word
 5. Quran In Word Malay Ver 1.3 – Untuk Bacaan Quran bagi Microsoft Word 2007
 6. Quran In Word English Ver 1.3 – Untuk Bacaan Quran bagi Microsoft Word 2007
 7. WinRAR64-bit – Untuk kecilkan fail dan satukan fail dokumen
 8. Foxit Reader 331 – Taip di atas fail PDF
 9. OpenOffice.org 3.2.1 – Dokumen office yang fleksible dengan mana2 windows system
 10. YouTube Downloader Version 2.5.6 – muat turun fail .flv dari You Tube untuk bahan bantu mengajar

BAHAN KSSR:

 1. Borang Pentaksiran Sumatif Individu PI
 2. Borang Pentaksiran Kelompok PI
 3. Borang Pentaksiran Sumatif Carta Pengembangan Individu
 4. Deskriptor Pentaksiran KSSR PI
 5. Contoh Borang Laporan Sumatif Al Quran
 6. Contoh Borang Laporan Sumatif Jawi
 7. Contoh Borang Laporan Sumatif Adab

BAHAN j-QAF:

.:: NAMA PERISIAN ::. .:: DISKRIPSI ::.
 1.   PANDUAN AM APLIKASI PERISIAN DATA j-QAF VERSI E-JAZIRAH ONLINE PANDUAN AM APLIKASI PERISIAN DATA j-QAF E-JAZIRAH ONLINE adalah manual am yang disediakan oleh Webmaster berfungsi sebagai pengenalan kepada penggunaan dan akses awal.
 1.   E-UJI-BA_V1.0 TAHUN 2007 E-UJI-BA_V1.0 adalah sebuah sistem REKOD markah Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) dan Peperiksaan Akhir Tahun (PAT)Bahasa Arab Komunikasi. Sila Download di sebelah.
 2.   E-ANALISA-BA_V1.0 TAHUN 2007 E-ANALISA-BA_V1.0 adalah sebuah sistem ANALISA markah PPT dan PAT  Bahasa Arab Komunikasi. Sila Download di sebelah.
 3.   E-AKHIMIZI-BA_V1.0 TAHUN 2007 E-AKHIMIZI-BA_V1.0 adalah sebuah sistem REKOD PKSR Bahasa Arab untuk tahun 3. Sila Download di sebelah.
 4.   E-AKHI-TASMIK-Q_V1.0 E-AKHI-TASMIK-Q_V1.0 adalah sebuah sistem REKOD untuk memudahkan guru-guru j-QAF mengisi data Tasmik murid-murid program j-QAF yang sedang membaca Al-Quran. Sila download di sebelah.
 5.   E-UKHTI-TASMIK-I_V1.0 E-UKHTI-TASMIK-I_V1.0 adalah sebuah sistem REKOD untuk memudahkan guru-guru j-QAF mengisi data Tasmik murid-murid program j-QAF yang sedang membaca Iqra 1-6. Sila download di sebelah.
 6.   E-6BULAN-KI_V1.0 E-6BULAN-KI_V1.0 adalah sebuah sistem ANALISA BULAN  secara bulanan untuk memudahkan guru-guru j-QAF mengisi data Model 6 Bulan Khatam al-Quran – kaedah Iqra’ murid-murid program j-QAF yang sedang membaca Iqra 1-6 (Tahun 1) dan membuat analisa secara automatik. Sila download di sebelah. 
 7.   E-6BULAN-KQ_V1.0 E-6BULAN-KQ_V1.0 adalah sebuah sistem ANALISA BULAN secara bulanan untuk memudahkan guru-guru j-QAF mengisi data Model 6 Bulan KQ murid-murid program j-QAF yang sedang membaca Alquran (Tahun 2-6) dan membuat analisa secara automatik. Sila Download di sebelah.
 8.   E-NAUFAL_V1.0 E-NAUFAL_V1.0 adalah sebuah sistem ANALISA KELAS secara bulanan untuk memudahkan guru-guru j-QAF mengisi data Model Tasmik KQ murid-murid program j-QAF yang sedang membaca Iqra dan Alquran serta membuat analisa secara automatik ikut kelas. Sila Download di sebelah.
 9.   E-IMAN_V1.0 E-IMAN_V1.0 adalah sebuah sistem ANALISA KESELURUHAN SEKOLAH secara bulanan untuk memudahkan guru-guru j-QAF mengisi data Model Tasmik KQ murid-murid program j-QAF yang sedang membaca Iqra 1-6 (Tahun 1) dan membuat analisa secara automatik. Sila download di sebelah.
 10.   BORANG PPT BA TAHUN 4 2008 MANUAL ISI DATA ini adalah Borang-borang untuk pengisian data Peperiksaan PPT Bahasa Arab Tahun 4 2008 disumbangkan oleh: Ustaz WAN KAMAL. Sila Download di sebelah.
 11.   E-WAFI_V1.0 (new) E-WAFI_V1.0 adalah sebuah sistem ANALISA MARKAH PPT Bahasa Arab untuk Tahun 4 secara automatik. Sila Download di sebelah.
Advertisements
%d bloggers like this: